fbpx

FAQ

Wil jij al je vragen over de intocht beantwoord zien? De opties hieronder kunnen je hierbij helpen, misschien. 

Heb je nog steeds niet het antwoord gevonden waar je op had gehoopt? Zorg ervoor dat je vraag ons niet ontloopt! 

Mail hem naar [email protected], dan doen wij ons best om hem te beantwoorden, heel snel! 

Wat wil je weten? 

De live-uitzending van de NTR begint om 12.00 uur en duurt tot 13.15 uur. De feestelijkheden in de stad beginnen waarschijnlijk al eerder. We houden je hiervan op de hoogte via deze website.

Apeldoorn ligt hoog en droog, midden op de Veluwe. Maar daar maken we ons geen zorgen over Ook in eerdere jaren is Sinterklaas met een boot naar Apeldoorn gevaren, en dat is nog niet alles.  Sinterklaas heeft altijd overal een oplossing voor. Ook Apeldoorn weet hij wel te vinden!

We verwachten zo’n 20.000 tot 30.000 bezoekers tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn. De afgelopen jaren zijn er veel grote evenementen georganiseerd zoals de Giro d’Italia en 3FM Serious Request. Stuk voor stuk zijn deze evenementen uitstekend verlopen en erg goed bezocht!  Daarnaast is Apeldoorn een echte gezinsstad en wat is er mooier dan in je eigen stad Sinterklaas te mogen verwelkomen?! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Voor onze jonge inwoners en om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de gastvrijheid van onze mooie stad!

Meer informatie over het programma van de landelijke intocht van Sinterklaas vind je onder het kopje ‘Programma’. Hier kun je ook het tijdschema vinden. 

Op vrijdag 15 november voeren we de laatste voorbereidingen uit. In de avond en de nacht plaatsen we bijvoorbeeld dranghekken en wegafsluitingen. En na de intocht wordt alles zo snel mogelijk en uiterlijk maandag 18 november einde van de dag weer opgeruimd. Zoals je zult begrijpen, gaat dit mogelijk gepaard met geluidsoverlast. We proberen dit natuurlijk zoveel mogelijk te beperken, maar in sommige gevallen lukt dat niet. Onze excuses voor de eventuele overlast, we hopen op je begrip.

We zijn helemaal klaar voor de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn! 

De inschrijving voor de pieten voor de intocht is inmiddels gesloten! We hebben een definitieve lijst met pieten samengesteld die mee kan doen. 

Meedoen aan de intocht gaat niet meer lukken, maar er zijn nog wel mogelijkheden om aan te haken bij de feestelijkheden in het Inpakhuis. Geïnteresseerd? [email protected] 

Informatie hierover kunt u vinden bij het programma en de route voor de landelijke intocht. Een kaart van de omgeving kunt u hier vinden. Omwonenden en ondernemers zijn door ons geïnformeerd over de bereikbaarheid van hun woning en pand. Heb je dringende vragen? Mail ze naar [email protected]

Informatie hierover kunt u vinden bij de route en Bereikbaarheid en Parkeren’. Hier kunt u ook meer informatie vinden over eventuele wegafsluitingen. Een kaart van de omgeving kunt u op deze pagina vinden. Houd deze pagina dus in de gaten!

Natuurlijk is er een speciaal vak voor mindervaliden ingericht. Dat is op het Stationsplein. De plekken voor dit vak zijn allemaal gereserveerd. 

Er is een mindervalidenparkeerplaats bij de route. plekken voor deze parkeerplaats zijn allemaal gereserveerd. 

Zoals bekend zijn de meningen over de Pieten van de landelijke intocht verdeeld. Het recht om je mening te uiten via een demonstratie is één van onze grondrechten. De burgemeester staat demonstraties daarom toe op de daarvoor aangewezen plekken en op basis van afspraken die wij vooraf maken. Aan de route zijn drie demonstratievakken ingericht: aan de Stationsstraat, de Rosariumstraat en in de omgeving van de hoofdingang van de Oranjerie. Of deze plekken alle drie gebruikt worden, zal pas op de dag van de intocht blijken.

Op dit moment heeft de gemeente drie aanmeldingen om te komen demonstreren. Met deze mensen zijn we in gesprek en maken we goede afspraken. Wil je ook demonstreren en bespreken wat de mogelijkheden zijn? Dan kan je je hier melden.

Net als bij andere grote evenementen kijken we welke veiligheidsmaatregelen nodig zijn om alles goed te kunnen laten verlopen. Daar bereiden we ons op voor, samen met de politie, hulporganisaties en andere betrokkenen.

Om te zorgen voor een veilig verloop van de intocht is een deel van de binnenstad aangewezen als evenemententerrein. U kunt hier de kaart bekijken. Op dit terrein gelden huisregels, zoals het feit dat het dragen van gezichtsbedekkende kleding (zoals een bivakmuts) of het meenemen van voorwerpen die een gevaar kunnen vormen voor anderen niet toegestaan is. De huisregels staan vermeld op de hekken bij alle ingangen van het terrein. U kunt de huisregels nalezen: Huis en gedragsregels Intocht Sinterklaas