fbpx

Het geheim van de Apeldoornse Speelgoedbank

250 pakketten vol met speelgoed, puzzels, knutselspullen én sinterklaastraktaties. De speelgoedbank in Apeldoorn heeft afgelopen maandag- en dinsdagavond al veel Apeldoornse gezinnen voorzien van een mooie cadeaus. Hierdoor kunnen ook kinderen uit gezinnen met minder geld te besteden, een fijn sinterklaasfeest vieren. Elk jaar deelt de speelgoedbank deze pakketten uit met Sinterklaas, maar nu inclusief het échte Sintinapeldoorn cadeaupapier!

Armoede in Apeldoorn

Steeds meer families moeten rondkomen van een klein budget en beschikken niet over fatsoenlijke huisvesting, eten en kleding. Je kunt je voorstellen dat het hen helemaal ontbreekt om uit te pakken met Sinterklaas en wat leuke cadeautjes aan te schaffen voor hun kinderen.

De Speelgoedbank in Apeldoorn zorgt ervoor dat het ook voor deze kinderen nog een onvergetelijk sinterklaasfeest wordt. Ze zamelt het hele jaar door goed en herbruikbaar speelgoed in en deelt dit een aantal keer per jaar uit. Goed voor de duurzaamheid, op die manier krijgt speelgoed een tweede leven!

Van puzzel tot chocoladeletter

In Sinterklaastijd is het uitdelen van dit speelgoed extra bijzonder. Op deze uitgifteavonden mogen de kinderen er namelijk niet bijzijn, zodat het voor hen écht een verrassing blijft wat ze in hun schoen of op pakjesavond krijgen.

Onder begeleiding van één van de 25 vrijwilligers mogen de ouders verschillende dingen uitzoeken: een schoencadeautje, puzzel, boek, cd of dvd, een spel, speelgoedsetje, knutselpakket en een chocoladesint en chocoladeletter. Kortom: divers en mooi samengesteld!

De enige echte Apeldoornse Banketstaf

De Speelgoedbank: ‘Ieder kind heeft recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders. Omdat wij het belangrijk vinden dat de kinderen een bezoek aan de Speelgoedbank als een “feestje” ervaren, hebben wij onze speelgoedbank volledig ingericht als winkel onder de naam ‘De Schatkist”. We hopen dat kinderen de winkel ervaren als een schatkist vol met speelgoed waar het een feestje is om iets uit te zoeken!’

Ben jij na het lezen van dit stuk onder de indruk van de acties van de Speelgoedbank en ben je benieuwd hoe je hen kunt ondersteunen? Meer informatie over schatkistbewaarder, vrijwilliger of donateur worden, vind je op hun website. Wil je weten wat je nu al kunt doen? Ga langs bij Bakkerij Keurhorst en koop onze speciale Banketstaf! Bij elke aankoop gaat er een kleine bijdrage naar de Speelgoedbank. Kijk het filmpje hieronder om te zien hoe deze sinterklaastraktatie gemaakt wordt!