fbpx

Mis het niet: Tussen bisschop en boeman!

We zijn er maar druk mee: het sinterklaasfeest in Apeldoorn! We draaien overuren om uiteindelijk samen met jullie een onvergetelijke intocht neer te zetten op 16 november. Surprises maken, pepernoten bakken, een inpakhuis! Ideeën genoeg voor de kinderen in Apeldoorn.

Maar weten we eigenlijk wel waar dit mooie feest vandaan komt? En is het veel veranderd in de afgelopen jaren? In CODA Bibliotheek wordt daarom van 8 november t/m 5 december de tentoonstelling ‘Wie komt er alle jaren? Tussen bisschop en boeman’ vertoond. Ben jij benieuwd hoe de sinterklaasviering er 200 of misschien nog wel langer geleden uitzag? Dan kun je deze tentoonstelling zeker niet missen!

Koekvrijers en zwarte klazen

De tentoonstelling wordt getoond in de Centrale Bibliotheek, op de verschillende paviljoens op de eerste verdieping, en is gratis te bezoeken. Door de gratis audiotour te volgen ga je op reis. Op reis langs heiligenverhalen, spannende rituelen, zwarte klazen en koekvrijers. Daarnaast kun je op verschillende momenten zelfs een rondleiding volgen bij een van de makers van de tentoonstelling! Vanwege mogelijke confronterende beelden wordt geadviseerd kinderen onder de 10 jaar niet deel te laten nemen aan de audiotour, of onder begeleiding deze tentoonstelling te laten bezichtigen.

De tentoonstelling was eerder al te zien in Maassluis (2016) en Dokkum (2017) waar toen de Sint en zijn pieten aankwamen. Dit jaar de taak aan de Gemeente Apeldoorn om het met Stichting Marges mogelijk te maken, en in samenwerking met CODA bibliotheek te faciliteren.

Wil je meer informatie over de tentoonstelling? In de agenda van CODA bibliotheek vind je wat je nodig hebt! Ben je benieuwd naar andere leuke dingen die je met kinderen kunt ondernemen vanuit huis in sinterklaastijd? Houd dan onze ‘Kids’- pagina in de gaten!