fbpx

Ook glutenvrije piet krijgt plek in Apeldoornse intocht

Een Sinterklaasfeest moet er voor alle kinderen kunnen zijn! Glutenvrije kinderen hebben het best lastig op zo’n dag. Ze mogen geen kruidnootjes of ander lekkers aanpakken en zelfs geen high fives geven aan de ‘gewone’ Piet! Dit kan er namelijk voor zorgen dat hun handschoenen op die manier vol komen met ‘normale’ strooigoedkruimels. De gemeente Apeldoorn wil sinterklaas vieren met iedereen, dus ook met de glutenvrije piet!

Herkenbare schortjes

Tijdens de intocht aankomende zaterdag kunnen alle kindjes dus mooi mee snoepen. Maar: dan moeten we wel zorgen dat zowel de pietjes, als de kinderen goed herkenbaar te zien zijn in en langs de stoet! De pieten krijgen, mede dankzij de Nederlandse Coeliakie Stichting, een schort dat herkenbaar maakt dat ze glutenvrije pepernootjes meebrengen. Zo kun jij het goede pietje in het oog krijgen. Wel kunnen we je alvast vertellen dat ze redelijk achteraanlopen in de stoet.

Één van de schortjes van onze glutenvrije pietjes!

Apeldoornse vlaggetjes voor jou!

Wanneer jij als kind heel graag een handje snoepgoed wilt scoren, kun je een vlaggetje ophalen in het inpakhuis aan de Mariastraat 3 in het centrum van Apeldoorn. De openingstijden vind je hier. Ook worden de vlaggetjes uitgedeeld bij de toegangspoortjes van de route op de volgende kaart. Zwaai daarmee naar deze speciale Pieten en dan komen ze je lekkers brengen!

Aan de intocht van Sinterklaas doen sinds vorig jaar in veel gemeenten Glutenvrije Pieten mee. In Nederland zijn een geschatte 10.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. Om te zorgen dat al deze kinderen met Sinterklaas wel van al het lekkers kunnen genieten, is de NCV de afgelopen weken samen met veel enthousiaste vrijwilligers hard aan het werk gegaan. Dankzij hen worden er bij deze intocht glutenvrije, lactosevrije, melkvrije en tarwevrije kruidnoten uitgedeeld.

Iedereen is welkom tijdens de intocht aankomende zaterdag!