fbpx

Route 2019

Op de kaart zie je precies wat zich allemaal op en langs de route bevindt. Klik op de iconen voor meer informatie. 

Op het Stationsplein tonen vele kinderen de Sinterklaasdans die zij al weken oefenen. Ook langs de route zijn al optredens te bewonderen. Vanaf het moment dat Sinterklaas aankomt, stap je als het ware ín het Sinterklaasjournaal. Alles wat je normaal op tv ziet, gebeurt nu vlak voor je neus.

Samen met onder andere dansers en fanfares, wordt het echt een feestje. Als de stoet bij de Mariakerk aankomt, staat alles in het teken van onze mooie Veluwe. Het optreden daar wil je niet missen! Bij de Hoofdstraat/Hofstraat ben je getuige van een Koninklijk spektakelstuk.

Gedurende de hele intocht vertonen de Pieten natuurlijk hun kunsten en delen zij lekkers uit. Er lopen óók Glutenvrije Pieten mee in de route. De finale is op het Raadhuisplein, waar we met z’n allen nog een keer de Sint toezingen. Vervolgens vertrekt hij om overal schoentjes te gaan vullen.

Kortom: Beleef het Sinterklaasfeest van dichtbij en geniet van de blije kindergezichtjes om je heen. Dit wordt een feestje om nooit te vergeten. Wij hebben er enorm veel zin in! Jij komt zaterdag toch ook?

Route

Aankomst Sint

Onze Lieve Vrouwekerk

Optreden Hoofdstraat/Kanaalstraat

Eindpunt Sint

Tijden

Intocht Sinterklaas 12.00 tot 13.15 uur

Pepernotenparty 16.00 tot 17.30 uur

Inpakhuis

Het Inpakhuis is de centrale plek in de binnenstad rondom het Sinterklaasfeest. Tot en met 5 december is er een programma met meet&greets, knutselmiddagen en rijmhulp.

Tentoonstelling

De tentoonstelling neemt je mee in de geschiedenis van het Sinterklaasfeest in Nederland. De tentoonstelling is gratis te bezoeken tot en met 5 december in CODA Centrale bibliotheek.

Legenda

Fietsenstalling

Parkeerplaats

Busstation

Toilet

Toilet minder validen

Treinstation

EHBO

Markt

Horeca

Programma

Wil je weten wat er zaterdag in de stad allemaal te beleven valt en wanneer je waar moet zijn? Kijk hieronder naar ons programma en zorg dat je niets mist!

10.00 – 12.00 uur          Voorprogramma Landelijke intocht 

Op het Stationsplein wordt je al in Sinterklaassfeer gebracht. Langs de route kun je al genieten van enkele optredens.

12.00 – 13.15 uur          Landelijke intocht

Sinterklaas volgt de route van het Stationsplein naar het Raadhuisplein. Op de route zijn er diverse optredens en activiteiten, die een Veluws en Koninklijk thema hebben.

16.00 – 17.30 uur          Pepernotenparty

Op het Raadhuisplein feesten en zingen we nog even door met een band die alle Sint-hits speelt. Toegang is gratis.