fbpx

Wereldrecordpoging schoen zetten in Apeldoorn

Geen wereldrecord, wel Apeldoorns record schoen zetten 

Het verbreken van het wereldrecord schoen zetten. Initiatiefnemer Oxener Schoenen ging er vol voor. Er moesten maar liefst 2200+ schoentjes gezet worden om het huidige record te verbreken. Een flinke uitdaging, zo bleek. In aanloop naar de sluitingsdatum aankomende zondag kan naar alle waarschijnlijkheid gesteld worden: helaas geen wereldrecord schoen zetten voor Apeldoorn. 
 

Blij met Apeldoorns record

Alle kinderen uit Apeldoorn werden de afgelopen weken opgeroepen om hun schoen te komen zetten bij ‘Het Inpakhuis’ in het centrum van Apeldoorn. De vrijwilligers ter plaatse hebben vele enthousiaste schoenzetters mogen ontvangen. Er werden wellicht geen 2000 schoentjes ingeleverd, maar er ontstond wel een enorm bonte verzameling schoentjes waar Peter Rijkers van Oxener alsnog heel blij van wordt: “Wij willen alle schoenzetters uit Apeldoorn enorm bedanken! Hoewel we dan geen wereldrecord gaan vestigen, kunnen we wél stellen dat het Apeldoorns record dik is verbroken. En daar zijn we ook heel trots op!”. 

Wie valt er in de prijzen

Naar verwachting zal ook de Sint de Apeldoornse recordpoging zeker waarderen. “Ik voorspel absoluut een extra royale Sint bij het vullen van de schoentjes”, aldus Rijkers. Behalve een verrassing voor iedere schoenzetter, worden er ook tien paar kinder UGG’s onder de schoenzetters verloot.

Op 4 en 5 december tussen 13.00 en 17.00 uur kunnen de gevulde schoentjes weer worden opgehaald.

De winnaars

De winnaars van de tien paar kinder UGG’s zijn geworden:

  1. 901 – Maudiënne
  2. 47 – Vera van Leeuwen
  3. 176 – Elin (groep 4 KWS)
  4. 78 – Quinten Oosdijk
  5. 160 – Mees (groep 3 KWS)
  6. 37 – Thom Hollander
  7. 192 – roze glitterlaars (afzender onbekend)
  8. 45 – Cloe Diderik (2 jaar)
  9. 10 – Noé (4 jaar)
  10. 119 – Vajen

Geen officiële ontknoping 

Omdat Apeldoorn het wereldrecord schoen zetten naar alle waarschijnlijkheid niet zal behalen, komt het feestelijke moment met de wethouder en notaris zoals gepland op 1 december te vervallen.

Openingstijden Sint pop-up store

Woensdag 27 november t/m zondag 1 december: 13.00 uur – 17.00 uur

Woensdag 4 december en donderdag 5 december: 13.00 uur – 17.00 uur