fbpx

Scholen

Informatie voor de scholen

Ook de scholen is de Sint niet vergeten.
Die krijgen een taak, ja zeker weten.

Zit je in groep 1 of 2?
Kleur dan maar lekker met ons mee.
Download de kleurplaat hier.
We wensen je veel plezier.

Groep 3, 4 en 5, ook jullie moeten aan de slag.
Oefen maar op dit pietendansje, we laten hem met z’n allen zien op de grote dag.

Groep 6, 7 en 8, met niks doen komen jullie niet weg.
Gooi maar eens een mooie pietenvlog naar ons over de heg.

Praktische informatie:

Onderbouw

Voor de groepen 1 en 2 hebben we een mooie kleurplaat. Wij nodigen alle onderbouwers uit deze kleurplaat zo vrolijk mogelijk in te kleuren. Klaar? Dan kan de leerkracht één foto maken van alle kleurplaten bij elkaar en deze vóór 10 november sturen naar [email protected] met vermelding van de naam van de school, de naam van de juf of meester en de naam van de klas.

De drie onderbouwklassen die dit het allertofst, -creatiefst of meest bijzonder doen, winnen per klas 50 tickets (inclusief begeleiding) voor de Golden Circle op het Raadhuisplein. Daarmee winnen zij een uniek uitzicht op Sinterklaas en de Pieten op 16 november. De winnende klassen krijgen op 11 november bericht.

Middenbouw

Kunnen jullie middenbouwers zingen en dansen als de beste? Dat komt goed uit! Want speciaal voor Sinterklaas en de Pieten ontwikkelde Tim Koldenhof Producties & Events een lied en een dans. Wij vragen alle middenbouwklassen deze tot in de puntjes in te studeren. Want zodra Sinterklaas op 16 november aankomt op het Stationsplein, geven alle aanwezige Apeldoornse kids hem hiermee een spetterend welkom.

 

Hulp nodig bij het oefenen van de dans?

Dan hebben we nog een leuk extraatje. In de week van 28 oktober tot en met 8 november biedt Tim Koldenhof Producties aan om de dans in de klas aan te leren. Twee enthousiaste stagiairs zijn per klas 30 minuten beschikbaar! Heeft u interesse? Laat ons dit dan weten via [email protected] We proberen zo veel mogelijk scholen langs te gaan, maar kunnen niet garanderen dat dit lukt. Wees er dus snel bij!
 

Bovenbouw

Maak met je klas een vlog over onze gemeente. Welke plekken moeten Sinterklaas en zijn Pieten écht bezoeken? Laat de mooiste plekken van Apeldoorn zien in een vlog. Waar zijn jullie heel graag en waarom?!

De leerkracht kan de video vóór 10 november sturen naar [email protected]. Bijvoorbeeld via WeTransfer. Graag met vermelding van de naam van school, de naam van de juf of meester en de naam van de klas. De drie klassen die ons het tofste, creatiefste of meest bijzondere filmpje sturen, winnen per klas 50 tickets voor de Pepernotenparty. Dit is de afterparty van de intocht (16 november van 16.00 tot 17.30 uur op het Raadhuisplein). Met muziek en natuurlijk héél veel pepernoten. Winnende klassen krijgen op 11 november bericht.

Instructies pietenvlog

  • Maak de vlog met een smartphone of een digitale camera
  • Houd de camera of smartphone horizontaal
  • Zorg voor een microfoontje of blok het omgevingsgeluid zo veel mogelijk
  • Gebruik een montageprogramma of app om er iets moois van te maken
  • Maak de vlog niet langer dan 2 minuten lang
  • Gebruik rechtenvrije muziek als je muziek toevoegt. Een goede tip is de Audiobibliotheek van YouTube.
  • Laat de juf of meester jullie vlog sturen naar [email protected] via bijvoorbeeld WeTransfer