fbpx

Intocht 2021: pepernotenroute

De intocht van Sinterklaas in Apeldoorn vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 november 2021. Het wordt een intocht die anders is dan andere jaren, want dit jaar kunnen Apeldoornse kinderen genieten van een heuse pepernotenroute.

Pepernotenroute

Op 13 november zijn alle kinderen welkom in het Oranjepark. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen zij de pepernotenroute afleggen en onderweg Sinterklaas begroeten. Met een stempelkaart gaan de kinderen op weg om aan de activiteiten mee te doen. Denk aan een meet and greet met Apeldoorn mascottes, pietengym van Accres, de fotowand van Sint in Apeldoorn, dansen en zingen met de pietenband en natuurlijk Ozosnel gedag zeggen. En de Sint? Die neemt plaats in de muziektent om alle Apeldoornse kinderen toe te zwaaien!

De route start aan de kant van de Kerklaan en eindigt bij de Sint in de muziektent. 

Pepernotenroute

Waarom geen ‘normale’ intocht?

Tijdens bijeenkomsten en evenementen geldt er nog steeds een aantal coronaregels. Bij een traditionele intocht zouden er hekken om de gehele route moeten staan en is toegang alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs. Daarom hebben we samen met gemeente Apeldoorn gekozen voor een andere vorm. De pepernotenroute valt in de categorie ‘doorstroomevenementen’, hiervoor is geen afgesloten evenemententerrein en geen coronatoegangsbewijs nodig. Dat betekent dat u geen corona-QR-code nodig heeft om het terrein te betreden of om mee te doen aan de activiteiten.